Steriele Procedure Trays

Tegenwoordig worden ziekenhuizen met veel uitdagingen geconfronteerd: kostenbesparingen, efficiëntieverhoging of een tekort aan zorgverleners. Medline‘s Steriele Procedure Trays (SPTs) helpen u om deze uitdagingen aan te gaan.

Efficiënte zorgdistributie levert niet alleen benodigdheden, het resulteert ook in kosteneffectieve, hoogwaardige patiëntenzorg. Medline heeft ervaring met de eisen voor de leveranciersketen van individuele zorginstellingen en best practices in de hele branche. Door op maat gemaakte distributieprogramma's, kwaliteitsproducten en tientallen jaren ervaring aan te bieden, verlaagt Medline de kosten, verbetert productiviteit en verbetert de kwaliteit van de patiëntenzorg.

Het succes van onze programma‘s is aangetoond met bewezen, meetbare resultaten. We zijn groot genoeg om aan uw behoeften te voldoen, maar klein genoeg om creatieve benaderingen, flexibiliteit en snelle reacties te bieden om de problemen waar u dagelijks mee geconfronteerd wordt op te lossen.

 

 

Medline‘s chirurgische
procedure trays

 

De steriele middelen van Medline helpt
u de huidige uitdagingen het hoofd te
bieden door efficiëntieprincipes toe
te passen op het beheer van het
operatiegebied.

 

 

Steriele Procedure Trays

Voldoen aan de hedendaagse behoeften van zorgverleners

Tegenwoordig staat er een toenemende druk op het ziekenhuismanagement om de efficiëntie te verbeteren en de kosten te verlagen en tegelijkertijd de schade aan het milieu te minimaliseren. Lage prijzen alleen zijn niet meer voldoende. U heeft nodig:

 • Producten ontworpen om uw proces efficiënter te maken
 • Uitstekende dienstverlening
 • Hoge kwaliteit
 • Milieuvriendelijke alternatieven

Ontworpen om chirurgische processen efficiënter te maken; één artikel in plaats van tientallen

Medline‘s Steriele Procedure Trays bevatten alles wat nodig is voor een ingreep. Ze zijn compact, klaar voor gebruik en kunnen opnieuw besteld worden met slechts één artikelnummer in plaats van tientallen.

Steriele procedure trays verkorten de insteltijd en laten meer tijd over voor de zorg voor de patiënten. Doordat minder componenten geopend hoeven te worden, is er ook minder kans op besmetting.


EFFICIËNTIE

Contactmomenten zijn de momenten dat uw personeel chirurgische componenten aanraakt. Als elk component 10 keer wordt 'aangeraakt' (zie hieronder), zal een chirurgische ingreep met bijvoorbeeld 47 componenten, 470 contactmomenten hebben. Dat levert in de loop van een jaar al snel een aanzienlijke hoeveelheid tijd op. SPT‘s worden gesorteerd, opgeslagen en bijgehouden als één artikel, waardoor het aantal contactpunten drastisch wordt verminderd.


KWALITEIT

ERVARING

Als wereldleider op het gebied van procedure trays op maat zetten we ons in voor kwaliteit. Medline levert al meer dan 20 jaar chirurgische trays aan instellingen zoals die van u, en we produceren duizenden trays per dag.

INZET

Het belang van kwaliteit kan niet worden overschat. We hebben zelfs geen tolerantie voor fouten. We hebben meer dan 300 hoog opgeleide kwaliteitsborging specialisten die alle kwaliteitsgerelateerde functies aansturen. Het team omvat chemici, microbiologen, statistici, verpleegkundigen en ingenieurs.

NAUWKEURIGHEID

Reken erop dat uw trays precies bevatten wat u besteld heeft en hoe u het besteld heeft, elke keer weer. Dat wil zeggen, met:

 • De juiste componenten
 • Juiste plaatsing binnen de verpakking.

Onze nauwkeurigheid komt door state-of-the-art IT-systemen die ons helpen bij het plannen van productie, bij trays samenstellen en bij voorraad beheren. Procedure trays worden geassembleerd in speciale „clean rooms“ en ondergaan een gevalideerd EtO-sterilisatieproces.

Medische Hulpmiddelen Richtlijn 93/42/EEG

De SPTs van Medline, geproduceerd in Châteaubriant, Frankrijk en Banovce, Slowakije, voldoen aan artikel 12 van de medische hulpmiddelen richtlijn 93/42/EEG betreffende procedure trays. Dit betekent dat Medline International geverifieerd heeft dat alle componenten in een SPT veilig en correct samen kunnen worden gebruikt. Dit zorgt er bovendien voor dat Medline alle componenten verpakt en gesteriliseerd heeft op de wijze die door de fabrikant van het onderdeel is voorgeschreven. Door artikel 12 te volgen, bent u verzekerd van de kwaliteit en veiligheid van onze SPTs.


ONS ASSORTIMENT TRAYS

STANDAARD TRAYS

Voor vaak uitgevoerde procedures biedt Medline standaard chirurgische trays.

Deze SPTs kunnen u helpen geld te besparen, uw voorraad te stroomlijnen, de efficiëntie te verbeteren en standaardpraktijken in uw ziekenhuis te creëren.

CORE TRAYS

Daarnaast bieden wij Core trays, waarmee u uw chirurgische trays kan ontwerpen met behulp van een specifieke lijst van alternatieve componenten die zowel klinisch effectief als kostenefficiënt zijn, zonder afbreuk te doen aan de prestaties van op maat trays die u van Medline verwacht.

TRAYS OP MAAT

Het is ook mogelijk om maat gemaakte SPTs te ontwerpen voor minder gangbare procedures of om te voldoen aan de specifieke eisen van uw instelling. Medline‘s brede assortimenten van componenten zorgt ervoor dat u een tray kan maken die past bij uw behoeften.

Volledige Leveranciersketen

Met Medline SPTs wint u aan kwaliteit, service en prijs, omdat wij, in tegenstelling tot andere aanbieders, de volledige leveranciersketen beheersen. We kunnen schaalvoordelen benutten, operationele prestaties innoveren en kosten van derden wegnemen en deze besparingen rechtstreeks aan u doorgeven.

COMPONENTEN

TRAY ASSEMBLAGE

 • Medline biedt meer dan 4.500 componenten voor uw trays.
 • Meer dan 1.300 Q+ componenten van Medline eigen merk (uitstekende kwaliteit, hoog serviceniveau en concurrerende prijzen).
 • Ongeveer 700 componenten (hoog volume met korte levertijden en concurrerende prijzen).
 • U kunt ook componenten van andere merken toevoegen.
 • Meer dan 125.000 op maat gemaakte procedure trays elke dag, wereldwijd.
 • 9 productiefaciliteiten wereldwijd.
 • 2 productiefaciliteiten in Europa (in Frankrijk en Slowakije).
 • 5 miljoen SPT‘s geproduceerd per jaar in Europa.

STERILISATIE

OPSLAG

Medline neemt de verantwoordelijkheid voor het steriliseren van uw tray en garandeert de steriliteit. We doen dit door onze sterilisatiecentra te controleren en sterilisatiecycli te valideren volgens vastgestelde normen. Onze trays worden gesteriliseerd met ethyleenoxide (EtO) en daarna wordt de beluchting zorgvuldig bepaald om EtO-residu te verwijderen.

Om de doorlooptijden van het transport te minimaliseren en de vrachtkosten te verlagen, zijn Medline magazijnen strategisch gelegen in de buurt van onze klanten. In Europa hebben we zeven magazijnen en  distributiecentra in Duitsland, Frankrijk, Ierland, Verenigd Koninkrijk, Spanje en de Canarische eilanden.


TRANSPORT

Medline heeft een wagenpark van Medline-trucks ontwikkeld, MedTrans, die de perfecte service biedt voor leveringen met een specifieke timing of waarvoor speciale aandacht nodig is. MedTrans-medewerkers beschikken over productkennis en medische kennis, en chauffeurs zijn opgeleid om een ​​stapje extra voor u te doen.

Expertise

UITSTEKENDE ADVIESDIENSTEN

Wij zijn een team van toegewijde mensen die uw wereld begrijpen. Wat Medline onderscheidt van concurrenten is onze focus op u — onze klant. Ons team van klinische, product-en logistieke experts staat klaar om uw OK uitdagingen op te lossen en de juiste producten en oplossingen aan te bevelen voor uw behoeften.

KLINISCHE ANALYSE

Onze hoog opgeleide en ervaren clinici brengen waardevolle medische ervaring mee. Ze analyseren uw afdeklakens, jassen en andere SPT-componenten en bieden suggesties voor verbetering en standaardisering. Tijdens de implementatie van uw nieuwe SPT‘s zijn onze Medline klinische verpleegkundigen en productspecialisten er om u te helpen en eventuele vragen te beantwoorden.

VEELVOORKOMENDE PROGRAMMAVOORDELEN

Wij kunnen helpen om:

 • Onderhoud van de voorkeuren van chirurgen verbeteren
 • Voorraadbeleid bij behandelaren bij te houden
 • Het percentage volledig gevulde trolleys verhogen
 • Veiligheid en infectiebeheersing verbeteren
 • Optimale jaarlijkse voorraadniveaus bepalen
 • Tevredenheid van medewerkers en werkomstandigheden verbeteren.

LOGISTIEKE ANALYSE

FINANCIËLE GEVOLGEN

Onze logistieke experts werken samen met uw klinische en materiaalmanagement teams, analyseren uw huidige systemen en ontwikkelen plannen voor het verbeteren van:

 • Ruimtegebruik
 • Opbergsystemen en toebehoren
 • Voorraadzending

Daarnaast kunnen we op locatie een logistieke beoordeling uitvoeren om uw dagelijkse leveringsproces, magazijn ontwerp en afstemming van het personeel te verbeteren.

We evalueren de financiële impact van onze plannen op uw budget.

Onze supply management consultants bieden u dan meerdere besparingsmogelijkheden aan; u beslist welke het meest geschikt is voor uw organisatie.


DOORLOPENDE COMMUNICATIE

We communiceren regelmatig met al onze klanten om ervoor te zorgen dat ze volledig tevreden zijn. Dit frequente contact helpt ons om elke unieke instelling te begrijpen en te anticiperen op de behoeften van onze klanten.

Samenwerkingsstappen bij het ontwikkelen van uw op maat gemaakte SPT-programma

Verantwoordelijk

Focus op milieu en ethische toeleveringsketens

ONZE GROENE INITIATIEVEN

 • Ons recyclingpercentage is de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd, met een recyclingpercentage tussen 88% en 92%.
 • 100% van het door de fabriek geproduceerde afval wordt teruggewonnen, aangezien niet-gerecycled afval wordt omgezet in energie door het vaste teruggewonnen brandstofproces (gebruikt in bijvoorbeeld een cementfabriek).
 • In de productieruimtes zijn nieuwe recyclingmethodes geïmplementeerd, waardoor het aantal verschillende afvalbakken kan worden teruggebracht en zo de best practices van onze medewerkers kunnen worden vergroot.
 • 100% van de pallets wordt teruggewonnen door hergebruik en recycling.

AFVALREDUCTIE

In plaats van tientallen individueel verpakte items, wordt uw volledige procedure tray op maat in slechts één pakket geleverd. Dit betekent dat u minder afval produceert en uw afvalkosten verlaagt.

Greensmart™ Programma

Verschillende milieuvriendelijke tray componenten zijn beschikbaar voor uw Medline SPTs. Greensmart™ van Medline is een volledige lijn van OK producten die milieuvriendelijk (groen) zijn en goed zijn voor uw bedrijf (smart).

Bij Medline zoeken we voortdurend naar manieren om te verminderen, hergebruiken en recyclen, en we weten dat u onze zorg voor het milieu deelt. Het Greensmart™ programma omvat alleen kwalitatief hoogstaande, betaalbare producten. We evalueerden de componenten van de best verkochte trays en ontwikkelden slimme keuzes die energie besparen bij de productie, recyclebare materialen bevatten en minder afval aan stortplaatsen bijdragen.


ARBEIDS- EN MENSENRECHTEN

WRAP Certificering

De SPTs van Medline, vervaardigd in Châteaubriant, Frankrijk, zijn afkomstig van een WRAP-gecertificeerde fabriek. Bevordering van en respecteren van de arbeids- en mensenrechten in onze supply chain is onderdeel van Medline‘s maatschappelijk verantwoord ondernemen agenda. Meer gedetailleerde beschrijvingen van de 12 WRAP principes zijn beschikbaar op de website:

www.wrapcompliance.org

Aanvullende Diensten

MED-PACK: DE INNOVATIEVE ONLINE TOOL VOOR SPT MANAGEMENT

Med-Pack biedt u de benodigde informatie om uw SPT‘s te beheren -altijd en overal. Deze online tool is gemaakt om het beheer van trays te vereenvoudigen, kosten te besparen in de OK, de productiviteit te verbeteren en een betere patiënt/personeel veiligheid te garanderen.

Med-Pack kan u helpen:

 • Zie elk component in elke tray, zodat u altijd weet dat de artikelen in de tray de componenten zijn die u besteld heeft
 • Controle over tray voorraad, waaronder set wijzigingen en add-ons.
 • Niet geautoriseerde vervangende trays voorkomen
 • De geschiedenis van uw tray wijzigingen bijhouden
 • Weet waar trays zijn in het productieproces
 • Krijg waarschuwingen wanneer de voorraad lager of hoger is dan uw forecast
 • Identificeer latex componenten en latex-vrije alternatieven
 • Informatie vinden over standaardisatie, milieuvriendelijke keuzes en meer.

Het beste van allemaal is dat u, als een partner van Medline, Med-Pack zonder extra kosten kan gebruiken.


EMPOWER VERPAKKINGSPROGRAMMA

Geen verwarring over trays dankzij een intuïtief ontwerp.

Verkeerde trays worden vaker gebruikt dan je zou denken, wat extra werk en kosten veroorzaakt door het gebruik van aparte steriele artikelen. Of, erger nog, door een hele verkeerde tray weg te gooien en te vervangen door de juiste.

Gemakkelijk te lezen, kleurgecodeerde trays verhogen de snelheid en efficiëntie tijdens de uitgifte, en helpt voorkomen dat uw personeel de verkeerde trays meenemen. Daarom helpen Empower Verpakking kosten en afval te verminderen.


TRAY REVIEW PROGRAMMA

Bij onze jaarlijkse Tray Review dienst, beoordelen Medline experts al uw trays om ze nuttiger en gebruiksvriendelijker te maken. We willen dat u 100 procent zeker weet dat de producten die u gebruikt voldoen aan uw behoeften en passen bij eventuele procedure wijzigingen of voorkeuren van het chirurgische team.

Ons tray review programma biedt u ook de mogelijkheid om:

 • Efficiëntie te verhogen door onnodige componenten te verwijderen
 • Merkproducten te vervangen door Medline Q+ of CORE producten, waardoor u geld bespaart
 • Milieuvriendelijke producten toe te voegen
 • Gouden standaard producten toe te voegen die de veiligheid helpen verhogen en het risico op chirurgische fouten verminderen.

RADIO FREQUENTIE IDENTIFICATIE (RFID)

Medline is er trots op één van de eerste bedrijven te zijn om deze techniek toe te passen op chirurgische trays. RFID is de perfecte manier om de traceerbaarheid van steriele procedure trays (SPT‘s) te garanderen. De RFID tag wordt op elke SPT geplaatst en bevat een uniek ID om het specifieke pakket dat wordt gebruikt te identificeren, inclusief artikelnummer, lot nummer en houdbaarheidsdatum. Deze technologie houdt inkomende en uitgaande SPT‘s bij en werkt zo als real-time voorraad beheer.

RFID biedt tal van voordelen:

 • Efficiëntere inkoopprocessen
 • Verbeterde orderverwerkingstijd en snellere voorbereiding op een operatie
 • Nauwkeurige analyse van de procedurekosten per patiënt
 • Hogere tevredenheid medewerkers
 • Vermindering menselijke fouten