Logistieke Diensten

Medline heeft een vloot Medline-vrachtwagens ontwikkeld, MedTrans genaamd. MedTrans biedt de perfecte service voor elke levering die een specifieke timing of aandacht vereist. Er zijn drie ruimte- en tijdbesparende bezorgopties beschikbaar: Point-of-Use Service, Cart Service en Rack Service. We bieden ook een voorraadbeheeroplossing genaamd MedStock en dispensers voor persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) voor wegwerpproducten.

 

 

Logistieke Diensten

Onze diensten helpen zorginstellingen tijd en geld
te besparen, waardoor ze zich kunnen concentreren
op zaken waar ze goed in zijn: zorg voor patiënten.

 

 

 


Zekerheidsprogramma

Wanneer zich een noodsituatie voordoet, zoals een pandemie of een natuurramp, moeten instellingen hun voorraad vergroten door de aankoop en opslag van PBM en andere cruciale benodigdheden - wat kan leiden tot een scala aan logistieke uitdagingen.

Ons innovatieve Zekerheidsprogramma helpt ervoor te zorgen dat instellingen over de benodigdheden beschikken die ze nodig hebben om de kwaliteit van zorg te blijven leveren die patiënten nodig hebben. Medline bewaart voorraad voor de instellingen, is eigenaar ervan, beheert de rotatie ervan en zorgt ervoor dat deze beschikbaar is om te worden afgenomen wanneer dat nodig is, tegen een vooraf overeengekomen prijs, waardoor het voor zorgprofessionals gemakkelijker wordt om efficiënt en zelfverzekerd te blijven werken.

Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager.


MedStock: Inventory Management Solutions

MedStock is a handheld inventory management system that saves you time and money by automating three key parts of your operations:

Inventory
Track inventory levels and usage for every product in your facility, including both on-hand and on-order goods in the general warehouse, sterilisation areas and operating theatres. Scan the barcodes of products for simpler recount processes.

Purchasing
Create replenishment orders with just one step based on actual inventory levels and reorder points that you can define.

Cost centre allocation
This system involves easy barcode and scanner-based charge accounting for both patient and department cost centres.

VIDEO


Medline is proud to introduce MedStock: a handheld inventory management system.


Radio Frequentie Identificatie (RFID) technologie

Radio frequentie identificatie is de perfecte manier om de traceerbaarheid van steriele procedure trays (SPTs) te garanderen. De RFID tag wordt op elke SPT geplaatst en bevat een uniek ID om het specifieke pakket dat wordt gebruikt te identificeren, inclusief artikelnummer, lot nummer en houdbaarheidsdatum.

Het signaal vanuit dit unieke ID kan opgevangen worden door een reader, welke de stroom van inkomende en uitgaande SPTs bijhoudt en zo real-time voorraadbeheer mogelijk maakt. Deze verbruiksinformatie kan eenvoudig worden gekoppeld aan MedStock voor automatische aanvul- en rapportagedoeleinden.

Door middel van automatisering biedt RFID u volledige traceerbaarheid van producten en voorraden, efficiëntere inkoop en tijdbesparing.

Andere voordelen RFID:

 • Eenvoudigere verbruiksrapportage en efficiëntere inkoop
 • Nauwkeurige analyse van de procedurekosten per patiënt
 • Verbeterde orderverwerkingstijd en snellere voorbereiding op een operatie
 • Hogere tevredenheid medewerkers
 • Vermindering menselijke fouten
 • Kostenbeparingen

VIDEO

Medline is er trots op om een van de eerste bedrijven te zijn die deze technologie introduceert in chirurgische pakketten. Bekijk onze video om meer te weten te komen over:


Kledingautomaten

De Dispenser voor beschermende kleding van Medline is een handige oplossing voor het opbergen en distribueren van niet-textiele kledingstukken in zorgcentra. Onze slimme dispensers werken als een automaat en voorzien je op het juiste moment van het juiste product. Belangrijkste kenmerken zijn:

 • Online beheer
 • 24-uurs service
 • Modulair, schaalbaar ontwerp
 • Voorraadzichtbaarheid
 • Financiële besparingen
 • Product mix

VIDEO

Ontdek onze Kledingautomaten en alle voordelen voor uw gezondheidscentra en teams.


MedTrans vrachtwagens

Het vervoer van medische producten is een serieuze zaak. Daarom heeft Medline MedTrans ontwikkeld, een eigen wagenpark van vrachtwagens. Wanneer u gebruik maakt van MedTrans, is het belangrijkste voordeel voor uw team dat ze direct contact hebben met een persoonlijke vrachtwagenchauffeur, die speciaal getraind is om leveringen uit te voeren en aan eisen van zorginstellingen te voldoen.

MedTrans is op dit moment beschikbaar in Duitsland, Frankrijk, Ierland en in Spanje. Ons groeiend aantal MedTrans klanten laat zien dat er vraag is naar en belang is bij een maatwerk oplossing voor zorg-leveringsdienst.


Producten ontvangen van een Medline chauffeur garandeert:

 • Betere controle over leveringskwaliteit
 • Een beter begrip van uw speciale behoeften omtrent ziekenhuislogistiek (vereiste speciale diensten, tijdvakken, noodgevallen en meer).

Verhoog uw tevredenheid van medische leveringen vandaag nog met MedTrans.

 


Nieuwsgierig naar onze chauffeurs? Maak kennis met Dietmar van Rennings, MedTrans chauffeur sinds 2014.

 

‘Na een paar jaar in Medline‘s magazijn in Kleve te hebben gewerkt ben ik overgestapt naar MedTrans chauffeur in juli 2014. Tegenwoordig is het mijn werk om producten op een persoonlijke manier naar onze klanten te brengen, passend bij hun specifieke wensen. Ik hou echt van mijn bezoeken aan klanten, wat helpt bij het opbouwen van goede relaties.’


Special Services

Medline biedt verschillende diensten met toegevoegde waarde aan door gebruik te maken van onze eigen vervoerder MedTrans en onze lokale transportpartners:

 • Rolcontainer service: chirurgische producten en pakketten worden in rolcontainers geplaatst en tot aan de operatiekamer geleverd
 • Levering tot op de afdeling: producten worden in het ziekenhuis tot aan de afdeling geleverd
 • Levering tot op het schap: producten worden uitgepakt en in de voorraadlocatie van de operatiekamer geplaatst
 • Afval verwijdering: ophalen en opruimen van verpakkingsmateriaal
 • PalBox-oplossing: levering en opslag van SPT sets in kartonnen dozen van palletformaat om het verzamelen van producten te vergemakkelijken en te versnellen.


Logistics Assessment

Medline has a team of Lean-certified logistics experts who can perform an on-site logistical assessment to help you streamline your internal supply chain. Our team will follow the products from the dock to the operating theatre to detail their flow through your facility. After the assessment, our team will suggest enhancements, such as product flow changes, a storeroom redesign or the implementation of added services.