Ultrasorbs Casus

Wat is vocht-geassocieerd huidletsel?

Vocht-geassocieerd huidletsel (MASD) is huidletsel dat ontstaat door langdurige blootstelling aan:

  • Transpiratie
  • Urine
  • Uitwerpselen
  • Wondvocht.

Symptomen van MASD omvatten het week worden, het zwellen en het rimpelen van de huid. Voornamelijk ouderen zijn vatbaar voor maceratie van de huid door te veel warmte en vocht.

Wat zijn Ultrasorbs?

De ULTRASORBS AP Onderlegger is een zeer zachte, non-woven, ademende, disposable onderlegger die uit meerdere lagen bestaat en is ontworpen voor effectieve vochtregulatie. De onderlegger bevat een sterk absorberend polymeer, dat vocht en geur insluit. De onderlegger voelt hierdoor droog en comfortabel aan tegen de huid van de patiënt. De onderlegger kan met verschillende matrassen en bedopstellingen gebruikt worden om zo waterdichte bescherming te bieden.

Ultrasorbs Casus

Een studie in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland toonde aan dat Medline’s Ultrasorbs AP Onderlegger effectief was bij vochtregulatie. In deze studie kregen vijf individuen tussen de 55 en 94 jaar een Ultrasorbs AP onderlegger.

Eerder gebruikten de faciliteiten in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk absorberend gaas, handdoeken en incontinentie onderleggers om overtollig vocht op te vangen, maar zonder succes. Het leidde tot het veelvuldig verwisselen van beddengoed, extra waskosten en ongemak voor de patiënt.

Patiënten gaven tijdens de studie aan hoe zacht de onderlegger aanvoelde op de huid. Behandelaren gaven aan dat huidletsel verminderde en dat de algemene huidconditie verbeterde.

Resultaten

Op basis van de feedback van de patiënten en behandelaren, zijn de belangrijkste bevindingen in alle vijf de studies dat Ultrasorbs:

  • Beter omgaan met vocht dan andere producten.
  • Het comfort van de patiënt en klinische resultaten verbeteren.
  • Het aantal keer dat het bed verschoond wordt verminderen en daarmee kosten en arbeid.

Vraag hieronder de Ultrasorbs casus aan