Medline komt in actie voor Oekraïne

27 apr
2022

Medline en haar medewerkers hebben een lange en trotse geschiedenis in het helpen van mensen die hulp nodig hebben. Deze liefdadigheidsgeest is zowel zichtbaar bij individuele medewerkers als op bedrijfsniveau via de door Medline gesponsorde en door medewerkers aangestuurde lokale donatiecommissies. De humanitaire behoeften die door het conflict in Oekraïne zijn ontstaan, hebben Medline in heel Europa tot actie aangezet.

 

Het Slowaakse donatiecomité organiseerde een actie om benodigdheden voor baby's en kinderen in te zamelen, evenals hygiëneproducten en ingeblikt voedsel. Deze goederen werden naar een humanitair magazijn in Bánovce nad Bebravou gebracht, waar ze worden uitgedeeld aan Oekraïense vluchtelingen die naar Slowakije zijn gekomen. Daarnaast organiseerde de Benelux-donatiecommissie een actie om kleding, verzorgingsproducten, voedsel en andere benodigdheden in te zamelen. Deze artikelen zijn geschonken aan een vereniging in Utrecht, die deze goederen naar de Pools/Oekraïense grens heeft gebracht om vluchtelingen daar te helpen.

 

De dochteronderneming van Medline in Polen, Avion Medical, schonk producten zoals ontsmettingsmiddelen, maskers en handschoenen. Daarnaast hebben lokale medewerkers persoonlijke donaties gedaan aan drie andere organisaties: Poolse Humanitarian Action, Poolse Medical Mission en SOS-kinderdorpenvereniging in Polen.

 

Onze donatiecommissies zijn op zoek naar nog meer betekenisvolle organisaties om te ondersteunen. En veel van onze medewerkers in heel Europa hebben individuele acties ondernomen om de bevolking van Oekraïne te ondersteunen: geld en benodigdheden doneren, via vrijwilligerswerk en zelfs door vluchtelingen in hun huizen te verwelkomen.